MENU

De Groene Koers lanceert De Groene Zomer

De Groene KoersDe bouw, infra en groensector hebben hoge duurzaamheidsambities op weg naar een emissievrije sector. Als materieelleveranciers dragen BMWT-bedrijven bij aan deze verduurzaming door het leveren van duurzaam uitstootvrij werkmaterieel en duurzame lage emissie oplossingen. Daar zijn tal van inspirerende duurzame voorbeelden van die het verdienen om in het zonnetje te zetten! Daarom lanceert De Groene Koers een aansprekende communicatie-campagne: De Groene Zomer.

Wat is De Groene Zomer?

Het idee is om duurzaam -bij voorkeur- uitstootvrij materieel in de vorm van een kort filmpje te promoten via social media. Op deze manier kunnen BMWT-bedrijven hun zero-emissiematerieel of andere uitstootvrije technieken onder de aandacht brengen van bedrijven en overheden. Dit vergroot het inzicht in wat er kan en wat er nog aan komt op het gebied van duurzaam materieel. Dit kan dan gaan over een idee, project, product of initiatief dat bijdraagt aan de doelstelling van De Groene Koers op weg naar een uitstootvrije sector. Daarnaast willen we ook ruimte bieden aan duurzaam laag emissie materieel - minstens Stage V- in combinatie met duurzame brandstoffen. Heeft u een geschikt inspirerend duurzaam voorbeeld in gedachten? Meld u dan aan!

Voor wie?

Voor leveranciers van (grondverzet)werkmaterieel aan bedrijven in de bouw, infra en groensector.

Wanneer?

In de maanden juli en augustus zendt De Groene Zomer wekelijks via de LinkedIn-pagina van De Groene Koers en de website diverse filmpjes uit over emissie reducerende maatregelen.

Hoe meedoen?

Dat kan op twee manieren: met een eigen video of door het maken van een video samen met De Groene Koers. Lees hier de details en voorwaarden. 

Doet u met uw filmpje mee aan De Groene Zomer?

Meldt u zich dan aan voor 18 juni via Yvonne van Bakergem.  

Meer informatie

Mail Albert Lusseveld.

Wat is De Groene Koers?

De Groene Koers is een initiatief van Bouwend Nederland, BMWT en CUMELA met als doel versnelling naar een uitstootvrije(re) Bouw & Infra sector in 2030. De Groene Koers stimuleert samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven door verbinden, inspireren, informeren en activeren. Meer informatie op de website van De Groene Koers