070 30 10 103
MENU

Deel uw RDW-ervaringen en best-practices met andere BMWT-leden

KentekenplaatEen aantal BMWT-leden heeft aangegeven graag onderling ervaringen uit te wisselen over de voertuigeisen die RDW stelt. Omdat de problemen best specifiek zijn per voertuigsoort, willen we als BMWT deze gesprekken faciliteren per voertuig soort. De gesprekken hebben niet als doel een standaard te gaan voorschrijven.

 

Graafmachines
Voor de groep 'graafmachines' zijn er al concrete aanmeldingen. Gemeenschappelijke uitdagingen waar men tegen aanloopt zijn: “zichtveld”, “breedte markering” en informatie op “type plaatjes”. Andere zaken kunnen ook ter tafel worden gebracht.  Aanmelden kan bij Sebastiaan Plazier. De datum zal nog worden bepaald.

Wielladers
Voor de groep 'wielladers' zijn er geen concrete aanmeldingen, maar uit de gesprekken blijkt wel dat hier mogelijk behoefte aan kan zijn. “Breedte markering”, “as-lasten”, "plaatsing van spiegels / verlichting" zijn issues bij deze voertuigen.

Heftrucks
BMWT-lid Motrac heeft het voorstel gedaan om een seminar te houden over 'kentekenplicht & heftrucks'. De focus zal hierbij niet alleen op de techniek liggen, maar ook op de RDW-processen. Bij voldoende behoefte hieraan, zullen we invulling hieraan gaan geven. 

Rupsvoertuigen
Diverse BMWT-leden signaleren uitdagingen met rupsvoertuigen. Hoewel de wet behoorlijk duidelijk is, maar zeker niet praktisch, kan er ook voor deze voertuigen behoefte zijn om zaken te delen? 

Andere voertuigen?
Is er behoefte voor het delen van ervaringen en het bespreken van knelpunten van andere type ervaringen, dan horen wij deze graag. 

Heeft u interesse om mee te denken bij bovenstaande onderwerpen? Dan kunt u zich aanmelden bij Sebastiaan Plazier. Graag onder vermelding van de onderwerpen en type voertuig. 
 

Thema's