MENU

Ruim 8% groei BMWT-keuringen in 2016

Keuren met een formulier op een phabletHet aantal periodieke veiligheidskeuringen onder BMWT-Keur in 2016 laat een stijging zien van 8,2% ten opzichte van 2015. Het aantal keuringen in 2015 was 242.000. Het aantal uitgevoerde keuringen in 2016 is 261.500. Directeur Jan Hommes is verheugd met dit resultaat: “De stijging toont aan dat werkgevers veilig werkmaterieel belangrijk vinden.”

Op één na laten alle productcategorieën een groei zien. De categorieën magazijninrichtingen, tractiebatterijen en machines burger- & utiliteitsbouw zijn met dubbele cijfers gegroeid.

Intralogistiek
Het overgrote deel van de keuringen wordt uitgevoerd in de intralogistieke wereld: mobiel intern transport, magazijninrichtingen en tractiebatterijen. In 2016 maakten de keuringen in de intralogistiek 90% uit van het totaal aantal keuringen. De overige 10% van de keuringen werden gedaan in de GWW-sector en de bouw: grondverzetmachines, hijswerktuigen, hijsmachines en burger- & utiliteitsbouw.

Jan Hommes: “De aantrekkende economie heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groei van het aantal keuringen. Maar het is het veiligheidsbeleid van werkgevers dat bepaalt of het werkmaterieel wordt gekeurd. Gelukkig zijn zij zich bewust van het belang van gezond en veilig werken. Aandacht voor veiligheid verbetert ook de productiviteit en dus het financiële resultaat.”
BMWT-Keur geeft de zekerheid van goed onderhoud en deskundige keuringen en ondersteunt de werkgever bij zijn verplichtingen voor de Arbo-wet