MENU

Lyanne van Dijk wint de Material Handling Thesis Award 2017

Lyanne van Dijk wint de Material Handling Thesis Award 2017Haar Thesis, met de titel ‘Next generation parking, the performance of compact automated parking systems’ werd door de jury gekozen uit zes ingezonden theses van verschillende universiteiten. De jury bestond uit de professoren Adan (TU/e), De Leeuw (VU), Roodbergen (RUG), Schuur (U Twente), Boer (TBA) en de voorzitter professor René de Koster (Erasmus Universiteit).  


In veel steden is parkeren duur en zijn parkeerplaatsen moeilijk te vinden. Lyanne vergeleek verschillende compacte automatische parkeeroplossingen, welke de parkeerproblematiek kunnen oplossen. De jury prees met name het gestructureerde, compacte overzicht van de verschillende parkeeroplossingen, de gedetailleerde simulaties die zij had uitgevoerd en de kwaliteit van haar analyse. Haar thesis heeft zij gemaakt onder toezicht van Masoud Mirzaei (Erasmus Universiteit).
Lyanne studeerde af met een master in supply chain management aan de Erasmus Universiteit in 2016 en werkt momenteel als transport planner bij HelloFresh.

Julia Stelzig won de tweede prijs met haar thesis ‘Optimizing Cross-Dock Layouts for Truck Assignment and Scheduling’. Haar onderzoek heeft zij gedaan in samenwerking met een grote retailer en uitgevoerd onder toezicht van Arpan Rijal (Erasmus Universiteit). Julia bestudeerde hoe je inbound, outbound en flexibele laaddeuren en interne tijdelijke opslagbuffers het beste kunt plaatsen, zodat de interne transportkosten van het verplaatsen van goederen tussen laaddeuren, kosten van te late vrachtwagens en dubbele handlingkosten van tijdelijke opslag tot een minimum beperkt kunnen worden.  Vergeleken met de huidige praktijk, kunnen deze kosten tot wel 15% worden gereduceerd door het optimaal in te richten van de laaddeuren en de tijdelijke opslag, een goede planning en het op een juiste wijze toewijzen van de vrachtwagens aan de laaddeuren.

Julia studeerde af met een master in supply chain management aan de Erasmus Universiteit in 2016 en werkt momenteel als supply chain consultant bij 4Flow in München.

Julia Stelzig winnaar tweede prijs Material Handling Thesis Award