070 30 10 103
MENU

Zet tijdens de Week van Duurzaamheid jullie duurzame materieel in de spotlight!

DuurzaamheidVan 13 t/m 17 september vindt de Week van de Duurzaamheid plaats. Steeds meer leveranciers grijpen deze week aan om zelf hun duurzame bedrijfsvoering te verduurzamen, maar ook om aan klanten te laten zien welke duurzame innovatieve oplossingen de materieelsector hen te bieden heeft op weg naar een duurzamere toekomst.

Eigen bedrijfsvoering verduurzamen; zet vandaag nog de eerste stap!

Speciaal voor BMWT-bedrijven heeft BMWT een uniek duurzaamheidskeurmerk ontwikkeld, dat gelijkwaardig is aan andere professionele milieumanagement tools zoals de CO2-prestatieladder en Lean & Green.

Steeds meer klanten zoeken kennis over materieel en welke besparingen er op brandstofverbruik en/of alternatieve brandstoffen te behalen zijn met materieel. Klanten zoeken samenwerkingsinitiatieven en willen bijvoorbeeld periodiek over verduurzaming van de keten praten (keteninitiatief). Dat doen ze bij voorkeur met duurzame erkende leveranciers. Het BMWT-duurzaamheidscertificaat is daarvoor dé oplossing!

Plan een gratis nulmeting duurzaamheid

Om de eerste stap te zetten naar het BMWT-duurzaamheidscertificaat schakelt BMWT voor haar leden adviesorganisatie Stimular in om hen te helpen. Neem contact op met Albert Lusseveld voor meer informatie.

Workshop Klanten ontzorgen over CO2-reductie

De kans is groot dat leden (uit de Infra) regelmatig CO2-vragen krijgen van hun klanten (die grotendeels CO2-PL gecertificeerd zullen zijn). Vragen die leden dan moeten kunnen beantwoorden zijn:

Hoe kan je …:

 • het beste omgaan met deze CO2-vragen?  
 • ervoor zorgen dat je aan de klantvraag voldoet?  
 • de klant binden op gebied van CO2/duurzaamheid?

Op donderdag 11 november a.s. van 15.30 - 18.30 uur organiseert BMWT deze workshop waar deze vragen en andere interessante informatie over de CO2-prestatieladder aan bod komen.  Aanmelden kan alvast via Albert Lusseveld.

Workshop Zonnepaneel zoekt dak!

Bij duurzaamheid ontkom je niet aan zonnepanelen. Maar hoe weet je of dat voor jouw bedrijf de juiste oplossing is. Tijdens deze workshop krijg je alle ins and outs te horen

 • Uitleg over zonnepanelen en toebehoren (omvormers, optimizers e.d.)
 • Kosten, besparingen en terugverdientijd
 • Uitleg subsidies
 • Veiligheid en eisen van verzekeraars
 • Selecteren van leverancier en beoordelen van offertes

Op donderdag 4 november a.s. van 15.00 - 17.00 uur organiseert BMWT deze online workshop. Aanmelden kan via Albert Lusseveld.

 

Er zijn zoveel laagdrempelige manieren om duurzamer te werken:

 • Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanningscheck van servicebussen en leasewagens. Te lage bandenspanning verhoogt de bandenslijtage, kost extra brandstof, vergroot de uitstoot en rijdt bovendien onveiliger.
 • Maak duurzame keuzes in het wagenpark. Tank duurzame brandstoffen in plaats van diesel. Of schakel over op zero-emissie personenwagens.
 • Plan een gezellig en leerzaam teamuitje op het circuit over Het Nieuwe Rijden om brandstofefficiënt en veilig rijden te bevorderen.