Slotevent Green Deal Het Nieuwe Draaien

Op dinsdag 14 juli organiseerde BMWT en Natuur & Milieu een online slotevent ter gelegenheid van de afronding van de Green Deal Het Nieuwe Draaien. Inspirerende gasten uit de bouwwereld gingen live met elkaar in gesprek aan de studiotafel onder leiding van Sandy Nijhuis.

Tijdens het online slotevent was er een terugblik op 4 jaar Green Deal Het Nieuwe Draaien. In 2016 spraken 30 organisaties met elkaar af om de uitstoot door mobiele werktuigen in de bouw en landbouw te verminderen. Er lagen bijna 100 concrete actiepunten op tafel om te realiseren. Wat is er behaald in verduurzaming van werkmaterieel op het gebied van gedrag, techniek, materieel, brandstof en beleid? Ook is er vooruit gekeken. Green Deal partners, opdrachtgevers en opdrachtnemers zijn aan het woord gekomen over de uitdagingen in verduurzaming van materieel in bouw, infra en groen richting 2030. Gezien de stikstofcrisis en de transitie naar zero-emissie steden is dit onderwerp actueler dan ooit.

 Je kunt het slotevent live online terugkijken

Voor meer informatie over de Green Deal Het Nieuwe Draaien, of om het eindrapport op te vragen, kunt u terecht bij Programmamanager Duurzaamheid Albert Lusseveld, a.lusseveld@bmwt.nl