Benutten en versterken van het professionele netwerk van Tim

Tech in MotionOnderlinge contacten binnen het platform Tim zijn voor veel partners inmiddels dagelijkse routine geworden. Zo weten scholen bedrijven te vinden, en kennen bedrijven de docenten van scholen voor mbo- en vmbo. Precies dat is wat Tim voor ogen had toen het ruim twee jaar geleden verschillende partners bij elkaar wist te brengen voor een solide samenwerking in de branche van de mobiele techniek. Een onderwijsplatform voor de mobiele techniek waar de lijntjes kort zijn en het enthousiasme van de deelnemers groot is. Het doel? Kennis en vakmanschap binnen de branche uitwisselen en volgende generaties specialisten in mobiele techniek perfect opleiden.

Die uitwisseling van kennis is het sleutelwoord binnen het platform Tim. Contacten tussen het bedrijfsleven en het onderwijs dragen bij aan een opleiding die nog beter aansluit op de praktijk. Docenten kunnen een beroep doen op professionals; kennis en materialen worden gretig in bruikleen genomen. Bedrijven op hun beurt grijpen elke kans aan jongeren te interesseren voor het boeiende vak van de mobiele techniek. Ondanks de crisis en de problemen waar bedrijven op dit moment voor staan, is het belangrijk het onderwijs op een hoog peil te houden. Als straks de economie weer in een hogere versnelling wordt gezet, kan het niet zo zijn dat een nieuwe generatie jonge vakmensen ‘gemist’ wordt.

Bijdragen aan opleiden kan beter
Tim verbindt bedrijven en scholen in de branche; een win-winsituatie voor alle partijen. Opleiden is niet uitsluitend de taak van het onderwijs, die verantwoordelijkheid behoort te worden gedeeld met de branche. 

Netwerk Tim: een investering in de toekomst van mobiele techniek
Maak gebruik van het netwerk van Tim. Scholen en bedrijven kunnen via Tim of rechtstreeks onderling contact met elkaar opnemen. De branche van mobiele techniek is gebaat bij goed opgeleid personeel. Op mbo- en vmbo-niveau. Blijven investeren in onze branche en toekomstige monteurs is belangrijk.

Meer informatie over TIM? Kijk op techinmotion.nl of neem contact op met Wim Overeem, opleidingsmanager Tim, op 06 57 401 564.