Ga opgeruimd 2021 in!

Opgeruimd 2021 in. EinsteinJan Hommes, directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: waarom het zo belangrijk is om het magazijn en de werkplek schoon en opgeruimd te houden.

Het jaar zit er bijna op. Het is een open deur maar je kunt er in deze dagen niet omheen: terugkijkend zullen we ons 2020 herinneren als het jaar van corona en wat de pandemie met zich heeft meegebracht. Inclusief de (interne) logistiek. Ik blijf zeer onder de indruk van de snelheid en creativiteit waarmee we in dit land onze reguliere processen hebben aangepast naar een anderhalvemetersamenleving. 

De spannende vraag is of 2021 dan het jaar wordt waarin we corona onder controle krijgen of dat we nog lang hinder blijven ondervinden. Met de alweer oplopende aantallen zieken is wel duidelijk dat we het zullen moeten hebben van de vaccins. Die op zichzelf ook weer een hele logistieke operatie met zich meebrengen. De zorgen daarover deel ik niet. We hebben toch al een heel fijnmazige structuur voor het jaarlijkse griepvaccin en de GGD is gewend aan grootschalige programma’s tegen kinderziektes. 

Oneens met Albert Einstein

Een nieuw jaar is voor veel mensen en bedrijven een uitgelezen moment om flink op te ruimen. Zodat ze kunnen beginnen met een schone lei.
Als tegenargument voor een clean desk policy wordt weleens een uitspraak van Albert Einstein gebruikt. Die zei over zijn chaotische werkplek: “Als een rommelig bureau een teken is van een rommelige geest, wat moeten we dan denken van een leeg bureau?” 

Hoe briljant hij ook was, durf ik het wel oneens te zijn met hem. Zeker in een magazijn, waar creativiteit niet echt een rol speelt. Productiviteit en veiligheid zijn daar wél belangrijk en ik ben ervan overtuigd dat opgeruimd dan beter is. Vooral als je met andere mensen moet samenwerken in een ruimte. Spullen raken niet kwijt, er is geen risico dat je struikelt over dozen of gereedschappen… Een ABC-tje lijkt me.

Lees verder op Warehouse Totaal.