Veiligheid moet altijd op 1 – waar anders?

Veriligheid op 1Jan Hommes schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: hoe zorg je dat veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft en niet aan de aandacht ontsnapt?

Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen in het magazijn. Ja logisch, is de automatische reactie. Waar anders? Iedereen wil aan het eind van de dag weer gezond en heel naar huis. Maar zeg eens eerlijk, warehousemanager: ben je daar consequent in of vind je dat je er niet aan ontkomt om af en toe iets door de vingers te zien?

Even andere prioriteiten?

Thuis op de bank, tijdens een borrel of cursus klinkt het zo vanzelfsprekend. Maar tijdens piektijden of op zo’n dag dat alles tegenzit, heb je soms heel even andere prioriteiten. Althans, zo lijkt het.

Toch kan ik er niets anders van maken: als je veiligheid op de eerste plaats zet – en ik reken erop dat je dat doet, en vol overtuiging – moet je dat als manager of MT ook in alles wat je doet doortrekken. Consequent. Aan veiligheid werk je altijd en overal. Je kunt het niet ’s ochtends wel doen en ’s middags niet. Net zomin als wel op de productieafdeling en niet op de logistieke afdeling.

Tip: maak veiligheid bij elke vergadering het eerste agendapunt. Zet het dus ook letterlijk op de eerste plaats. Dan kan niemand eromheen en laat je zien dat je veiligheid écht belangrijk vindt. Een goede manier om de gezonde veiligheidscultuur er goed in te krijgen.

Voorbeeld

Laat zien dat je veilig werken belangrijk vindt. Op de eerste plaats door je eigen gedrag als warehousemanager.  Je hebt nu eenmaal een voorbeeldfunctie… Gedraag je daar dan ook zelf naar. Dat geldt natuurlijk ook voor een directeur en voor een teamleider.  

Anders krijg je het personeel nooit mee in de gedragsverandering. Je moet de medewerkers ook betrekken bij het beleid en bij maatregelen. Niets zo funest als wanneer men denkt dat het een stokpaardje is van de leiding en dat het toch niet uitmaakt wat zij vinden.

Prijs je gelukkig

Organiseer bijvoorbeeld geregeld zogeheten ‘gemba walks’: wandel met een groepje medewerkers over de werkvloer… kijk, praat en vraag: wat zien we? Waar zitten risico’s? Wat betekent dat? Wat moeten we eraan doen?

Neem alle meldingen, zorgen, klachten, ideeën, suggesties van je collega’s serieus. En prijs je gelukkig: je hebt hen kennelijk weten te raken. Ze zijn oprecht betrokken bij de veiligheid en nog bereid om er moeite voor te doen ook.

Lees verder op Warehouse Totaal.