BouwMachines Kennisdag | Praktisch Innoveren zonder emissies

BouwMachines Kennisdag 2021De komende BouwMachines Kennisdag, 30 november aanstaande op het Bouw & Infra Park in Harderwijk, heeft als thema Praktisch Innoveren. Innoveren mag immers niet alleen theorie zijn. De materieelsector staat voor een grote opgaaf en 2030 is het D-day. Dan moet in de grond-, water- en wegenbouw emissievrij worden gewerkt: zonder uitstoot van CO2, NOx of fijnstof. Dat betekent dat de techniek zich in een rap tempo moet ontwikkelen.

Van de noodzaak tot innoveren is iedereen wel doordrongen. Er moeten – vooral in het zwaardere segment – nieuwe machines worden ontwikkeld. Full electric, op waterstof, of zijn biobrandstoffen een volwaardige oplossing? En als zero-emissie niet haalbaar is, welke opties heb je dan? Door efficiënter te werken kunnen machinisten een grote bijdrage leveren, zeker in de tussenliggende jaren. En ook nauwkeuriger werken met bijvoorbeeld 3D-gps verlaagt de uitstoot van fijnstof. Kortom: het is niet alleen een materieeltechnisch vraagstuk, emissievrij werken vraagt ook om organisatorische vernieuwing.

Wilt u de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied vernemen? Schrijf u dan hier in voor de BouwMachines Kennisdag.

BMWT-leden krijgen een aanzienlijke korting op de entreeprijs. De Kennisdag vindt dit jaar weer plaats op het Bouw & Infrapark in Harderwijk.

Meer nieuws over de BouwMachines Kennisdag en praktisch innoveren? Kijk dan op BouwMachines.nl.