Update Coronaregels “avond-lockdown”

CoronaSinds zondag 28 november jl. gelden in Nederland aangescherpte coronaregels, die ook impact hebben op de bedrijfsvoering van BMWT-bedrijven. Als jullie brancheorganisatie leven we met eenieder mee. Mochten er zaken zijn waar wij in kunnen ondersteunen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemeen:

  • Er geldt een verplichting om 1,5 meter afstand te houden.
  • Er geldt een verplichting om mondkapjes te dragen op doorstroomlocaties.
  • Verplichting: er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur. Essentiële dienstverlening behoudt de normale openingstijden.
  • Er geldt een advies om thuis te werken, als dit niet kan: houd 1,5 meter afstand.
  • Bij corona gerelateerde klachten, laat u testen!

Sluiting van niet essentiële locatie en evenementen tussen 17:00 en 05:00 uur

T.o.v. de vorige lockdown is er een verschil voor BMWT-lidbedrijven. Er is nu sprake van een verplichte sluiting tenzij er sprake is van dienstverlening voor essentiële sectoren. Bij een klantenmix uit verschillende sectoren, kijk dan naar de belangrijkste/grootste doelgroepen.

  • Showrooms en kantoren dienen gesloten te zijn.
  • Storingsdiensten / -werkzaamheden mogen uitgevoerd worden voor essentiële sectoren (denk aan levensmiddelenbranche, zorg of nutsbedrijven).
  • Ondersteunende afdelingen t.b.v. storingsdiensten / essentiële werkzaamheden mogen doorwerken: denk aan directe kantooractiviteiten en magazijnwerkzaamheden.

Uitvoeren van BMWT-keuractiviteiten

BMWT-keuringen kunnen gewoon doorgaan, zoals deze afgelopen periode als normaal zijn uitgevoerd. Mocht de klantlocatie sluiten om 17:00 uur dan dient de keurmeester de werkzaamheden te stoppen. Het advies is om deze situatie vooraf te bespreken indien de werkzaamheden naar verwachting na 17:00 uur zullen eindigen.

Steekproeven n.a.v. BMWT-keuractiviteiten zullen voorlopig doorgang vinden tot het reguliere kerstreces t.b.v. de borging van de kwaliteit van het BMWT-Keurmerk.

Trainingen, examens & praktijksessie

BMWT-trainingen en -examens kunnen gewoon doorgaan, zoals deze afgelopen periode als normaal zijn uitgevoerd met de volgende verschillen: er dient nu altijd 1,5 meter afstand te worden houden. Mocht de klantlocatie sluiten om 17:00 uur dan dient de trainer de werkzaamheden te stoppen.

BMWT zal tot en met het kerstreces geen algemene praktijksessies inplannen, in de geest met de algemene aangekondigde maatregelen om zoveel mogelijk contacten te vermijden.

QR-code & vaccinatie

Over het gebruik van de QR-code en eventuele vaccinatieverplichting is veel maatschappelijke discussie. BMWT zal over dit onderwerp geen standpunt innemen, maar feitelijk informeren over de (on)mogelijkheden.

  • Het is momenteel wettelijk niet toegestaan om in werkgever-werknemer relaties de QR-code te gebruiken.
  • Het is in Nederland niet toegestaan een coronavaccin door een werkgever te verplichten.

Actualisering van Corona-sector-protocol

BMWT werkt hard aan het actualiseren van het corona-sector-protocol. Deze laatste versie zal z.s.m. worden gepubliceerd.

Thema's