070 30 10 103
MENU

Prijs Veiligste Magazijn na twee jaar weer uitgereikt

DvhVM TimberlandNa twee jaar kon eindelijk de Prijs Veiligste Magazijn weer uitgereikt worden afgelopen woensdag op de Dag van het Veiligste Magazijn in Zoetermeer. Brons voor de bedrijven Timberland Europe uit Almelo en DSM Protective Materials uit Heerlen en een aanmoedingsprijs voor Bressers Metaal uit Tilburg.

Vanwege de coronapandemie werd de 15e editie van de prijs voor het eerst in twee jaar weer uitgereikt tijdens de Dag van het Veilige Magazijn.

De jury, onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bezocht de bedrijven vorig jaar. Timberland en Bressers waren genomineerd in de categorie grote magazijnen met meer dan 25 medewerkers, DSM Protective Materials was genomineerd in de categorie kleine magazijnen. De juryvoorzitter constateerde dat ondanks de pandemie ‘Veiligheid nooit af is’.

Timberland

De jury prees Timberland voor de goede werksfeer binnen het bedrijf en de aandacht die de medewerkers krijgen. Maar op het gebied van veiligheid valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Een verbeterpunt is o.a. de registratie van (bijna) ongelukken en de opvolging hiervan.

DSM

Bij DSM roemde de jury de teamspirit en dat de veiligheid onderdeel uitmaakte van het proces. Aandachtspunten bij DSM waren het verkeersplan en de intrinsieke motivatie qua veiligheid onder het personeel.

Bressers Metaal

Dit bedrijf is een voorbeeld voor zijn branchegenoten. Maar natuurlijk zijn hier ook de nodige aandachtspunten zoals het registreren van (bijna) ongelukken en ook de opvolging hiervan. Ook de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het verkeersplan hebben aandacht nodig. De jury benoemde wel dat Bressers op de goede weg was.  

 

Bressers Metaal                                                                                                                              DSM

DvhVM Bressers         DvhVM DSM