Wat is de BMWT

BMWT is de brancheorganisatie van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel.

BMWT levert toegevoegde waarde voor de leden en hun klanten op het gebied van veilig, deskundig en duurzaam werken met werkmaterieel.

BMWT-Keur borgt de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen op werkmaterieel. Jaarlijks worden meer dan 350.00 machines onder BMWT-Keur gekeurd. BMWT-Train is een kwaliteitssysteem voor bedieningstrainingen. Ieder jaar worden zo’n 6.500 mensen getraind om veilig en bekwaam met werkmaterieel te werken.

Op het gebied van duurzaamheid biedt de BMWT het Keur Duurzame Bedrijfsvoering, het Efficiencylabel voor tractieladers, Het Nieuwe Draaien en Het Nieuwe Heffen. BMWT participeert actief in De Groene Koers om de transitie naar emissieloos grondverzetmaterieel te realiseren.
Op 1 januari van dit jaar telt BMWT 99 leden en zijn 114 bedrijven gecertificeerd om keuringen uit te voeren onder het kwaliteitssysteem BMWT-Keur.


Beurzen en evenementen

BMWT is medeorganisator van de buitenbeurs Technische Kontakt Dagen (TKD). Voorts is BMWT betrokken bij de organisatie van de vakbeurs Logistica en de Prijs Veiligste Magazijn met de Dag van het Veilige Magazijn.

 

Algemene voorwaarden BMWT

Om handelstransacties uniform en helder te laten verlopen heeft BMWT algemene voorwaarden opgesteld. Hierin is een aantal zaken gestandaardiseerd.

De volgende algemene voorwaarden zijn beschikbaar:

De voorwaarden zijn te gebruiken door leden van BMWT.