070 30 10 103
MENU

Veilig werken in het grondverzet

Veilig werken in het grondverzet

Een gevaarlijke grondverzetmachine bestaat niet. Wel bestaan er mensen die op gevaarlijke wijze werken met grondverzetmachines. Het grootste aantal ongelukken met grondverzetmachines wordt veroorzaakt door onvoldoende kennis van de machine, het negeren van veiligheidsvoorschriften en onvoldoende onderhoud.

Veilig werken is een wisselwerking tussen mens, machine en omgeving. Wet- & regelgeving is vaak gericht op veilig en gezond werken. Daarnaast zijn Nederlandse, Europese en wereldwijd geaccepteerde normen voor ontwerp en productie er ook op gericht om een machine zo veilig mogelijk te kunnen bedienen. 

BMWT bevordert gezond & veilig werken in het grondverzet. Dit doet BMWT door de kwaliteit van veiligheidskeuringen te borgen en certificaten voor bediening van werkmaterieel aan te bieden. 

De vier pijlers van een veilige werkomgeving

Als je de veiligheid op het werk wil vergroten, dan zijn er meerdere factoren waarmee je aan de slag moet. BMWT heeft daarom vier pijlers opgesteld die houvast geven aan het creëren van een veilige logistieke omgeving: machine, mens, werkomgeving en bedrijfscultuur. Daarbij is het belangrijk dat je verder kijkt dan alleen de jaarlijkse keuringen. Met bewustwording en klein verbeteringen kan je al veel vooruitgang boeken! Wil je aan de slag met veiligheid in jullie logistieke omgeving, weten wat beter kan en hoe je dat slim aanpakt? Dan kan je altijd contact opnemen met BMWT. Kleine stappen leiden al tot grote resultaten!

Bij de documenten rechts op deze pagina vind u veel tips over veilig werken in het grondverzet.

Blijf op de hoogte met de BMWT-nieuwsbrief

Ontvang praktische handreikingen op het gebied van veilig en duurzaam werken met materieel. Met tips voor het werken in het grondverzet en in en rondom magazijnen. Meld u aan voor onze maandelijkse BMWT-nieuwsbrief ‘Keur-Informatief’. 

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.