Corona

De wereldwijde opmars van het coronavirus roept veel vragen op bij werkgevers en werknemers. 

Op deze pagina vindt u informatie die u moet weten over ‘veilig werken met veilige en duurzame machines’ in deze coronatijd.

BMWT-keuringen
Onder de huidige omstandigheden kunnen de keuringen in combinatie met service en onderhoud gewoon door blijven gaan. Zeker gelet ook op het belang van de veiligheid van werkmaterieel is het verstandig hier mee door te gaan. Vanuit de overheid worden er geen beperkingen op deze activiteiten gelegd. Het sectorprotocol kan hierbij helpen. 

Steekproeven op de keuringen
De steekproeven op de keuringen zijn een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsborging van het systeem van periodieke veiligheidskeuringen onder BMWT-Keur. Ook worden er vanuit de overheid formeel geen beperkingen opgelegd. Dit pleit ervoor door te gaan met de steekproeven. Uiteraard worden de voorschriften van het RIVM strikt nageleefd door de steekproefinspecteurs.   

Bedieningstrainingen en geldigheiddatum certificaten BMWT-Train
Bedieningstrainingen kunnen doorgang vinden indien de richtlijnen van RIVM en Kabinet over groepsgrootte en afstand in acht worden genomen. Het document Bedieningstrainingen en coronacrisis geeft antwoord op de meest gestelde vragen. 

Voor vragen over het sectorprotocol kunt u terecht bij Sebastiaan Plazier, adviseur Beleid & Regelgeving BMWT.
 

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Jan Hommes
Ben jij bereid meer te doen dan Mark en Hugo vragen?
Jan Hommes, directeur BMWT, schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: over hoe het sectorprotocol bedrijven...
Documenten
Bekijk meer gerelateerde documenten