070 30 10 103
MENU

Dag van het Veilige Magazijn op 27 maart

Een ongeval op de werkvloer heeft een enorme impact op de hele organisatie. Om incidenten en ongevallen te voorkomen, grijpen ondernemers vaak naar nieuwe technieken of processen, terwijl de mens een groot en onderbelicht onderdeel is van de oplossing. Daarom staat de Dag van het Veilige Magazijn op 27 maart in het teken van het aanpakken van onveilig gedrag op de werkvloer. Het evenement wordt georganiseerd door BMWT, evofenedex, Tempo Team en A-SAFE.

Ondanks de toenemende aandacht voor gezond en veilig werken, gebeuren er nog steeds teveel ongevallen in Nederlandse magazijnen en distributiecentra. Volgens gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS, 2023), hebben medewerkers in de transport en logistieke beroepen 2 keer zoveel kans op een arbeidsongeval met verzuim dan gemiddeld.

Interactie

Op het evenement brengen we eindklanten samen om oplossingen te bedenken voor onveilig gedrag op de werkvloer. Dit doen we onder meer door een interactieve keynote en diverse workshops die onder leiding staan van experts en vakgenoten. Workshops met praktijkverhalen blijken een effectieve manier om bedrijven op weg te helpen bij hun veiligheidsaanpak. Een goede reden om ze daarom podium te geven op de Dag van het Veilige Magazijn.

Keynote

Gedragsbioloog Patrick van Veen opent het evenement met een keynote over ‘apenstreken’. Al jarenlang onderzoekt hij het gedrag van apen. Al die opgedane kennis kan ook worden aangewend om mensen veiliger te laten werken, bijvoorbeeld in een magazijn. Van Veen: “Je moet het gedrag van mensen proberen te begrijpen voordat je het gaat beïnvloeden. Bedrijven zijn vaak heel goed in het bedenken van regels en voorschriften. Daar hoort een stap aan vooraf te gaan: bedenk eerst eens waarom mensen níet veilig werken.” Op een inspirerende wijze neemt Van Veen je mee via ‘zijn apenwereld’ richting de magazijnwereld.

Meld je gratis aan

De Dag van het Veilige Magazijn vindt plaats op 27 maart in Zoetermeer. Het evenement is gratis voor leden van BMWT.

Meer informatie en aanmelden