070 30 10 103
MENU

Masterclass zij-instroom monteurs | groot succes

De eerste stap op weg naar verandering in onze industrie was op 18 januari! De masterclass zij-instroom monteurs was namelijk een groot succes. De aanwezige leden waren enthousiast, er was een open sfeer en iedereen dacht met elkaar mee. Samen met de aanwezige lid-bedrijven bouwen we verder op het enthousiasme van deze bijeenkomst. 

Op deze dag deelde Steenbergen Transport hoe lastig de markt is en hoe zij erin slagen ruim voldoende personeel te werven. Cross-over gaf praktische tips en tricks om personeelsadvertenties meer kans van slagen te geven in deze huidige tijd. 

Wegens enorm succes van deze bijeenkomst volgt er binnenkort nog een masterclass zij-instroom. We houden u op de hoogte als er een datum bekend is, mis deze kans niet om erbij te zijn! 

Veranderende wereld en kansen  

Robert van Dam van Steenbergen Transport, het beste leerbedrijf Transport en Logistiek 2023, praatte ons bij over de veranderende wereld. En hoe zij de afgelopen 10 jaar hun aanpak qua werving en selectie succesvol hebben aangepast aan deze veranderingen. Zij bezochten veel banenmarkten en hanteren een bepaalde methode om in te schatten of iemand geschikt is als chauffeur. De kandidaat maakt daarbij onder andere een test en loopt vervolgens een dag mee in het bedrijf. Bij geschiktheid staat maatwerk centraal bij het invullen van de functie, zoals aantal werkdagen en uren. 

 

Daag jezelf uit en stap uit je comfortzone, het werkt!  
 

Bernold Nieuwesteeg van Cross-Over Nederland, een projectbureau voor technisch talent, vertelde over de kansen die er liggen met publiek-private samenwerkingsverbanden. Zij bieden maatwerk voor een succesvolle start met zij-instroom en begeleiden in wat soms een woud van samenwerkingsverbanden en subsidieregelingen blijkt te zijn. Bernold deelde interessante cijfers, slechts 27% van de werkgevers heeft activiteiten speciaal gericht op de werving van zij-instromers. Hier ligt een mooie kans voor onze lid-bedrijven wat ook blijkt uit het levende voorbeeld dat Steenbergen Transport schetste. Zij hebben geen zorgen met het werven van nieuwe medewerkers. Dit is in hoge mate te danken aan de weg die zij een decennium geleden zijn ingeslagen... de focus op de werving van zij-instromers! Bekijk interessante white-papers over zij-instroom.  

Branche brede uitdaging 

Alle aanwezigen zijn het erover eens dat het branche brede uitdaging is, en dat het niet alleen een maatschappelijke verantwoordelijkheid is om het vak monteur te promoten, maar ook in het belang van ieder individueel bedrijf. Een eenvoudige manier om hiermee te beginnen is het initiatief ‘De slimste handen van Nederland’ waarin u uw personeel kunt nomineren voor een zeer gewaardeerde prijs, alleen de nominatie is al een teken aan de wand.  

Wordt vervolgd!   

We zien dat dit onderwerp iedereen bezighoudt. Wij beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om te inspireren, verbinden, faciliteren en kennis te delen op dit belangrijke thema voor onze leden... Wordt vervolgd!   

Thema's