070 30 10 103
MENU

Zij-instroom

Iedereen in de branche heeft er last van: het vinden, behouden en ontwikkelen van nieuw personeel. Dit speelt niet alleen in onze sector, maar bij alle technische bedrijven. Daarom probeert BMWT haar leden te ondersteunen via drie pijlers: nieuwe instroom via scholen, zij-instroom en duurzame inzetbaarheid van de huidige medewerkers

Zij-instroom vanuit een andere branche

Voor de lid-bedrijven heeft BMWT een leidraad zij-instroom ontwikkeld. Met de leidraad willen we inzicht geven in de mogelijkheden van zij-instroom. Maar ook welke verwachtingen u daarbij kunt hebben, wat er allemaal bij komt kijken en wat er in zo’n traject van u verwacht wordt.

Het werven van zij-instromers is geen eenvoudig traject. Het vereist samenwerking met overheden, vakscholen en het intern inrichten van (bij)scholing en begeleiding. Dit kan best wat werk zijn en dat schrikt veel bedrijven af. Toch is het één van de manieren om op korte termijn aan nieuwe monteurs te komen.

Zij-instromers zijn vaak bijzonder gemotiveerde medewerkers. Waarom? Omdat zij bewust kiezen voor een andere branche. Ook zullen zij, meer dan reeds opgeleide medewerkers, zich moeten inzetten om te slagen in hun nieuwe baan. Dat geeft zowel professioneel als privé de nodige uitdagingen. Ze hebben de potentie om door te groeien tot één van uw meest gemotiveerde medewerkers.

In deze leidraad ontdekt u ook belangrijke aandachtspunten en valkuilen. Zo blijkt onder meer dat de begeleiding in het eerste jaar op technisch vlak, maar ook het bekend maken met de bedrijfscultuur, doorslaggevend is of de zij-instromer succesvol integreert in uw bedrijf.

We pretenderen niet volledig te zijn met de leidraad, maar hopen u wél te inspireren. En als we u op weg kunnen helpen in het opstarten van een dergelijk traject, doen we dit heel graag!

Download hier de volledig leidraad:

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.