070 30 10 103
MENU

Veilig werken in het magazijn

Veilig werken in het magazijn

Gevaarlijke magazijnen bestaan niet. Wel bestaan er mensen die op een gevaarlijke wijze werken bij magazijnstellingen, in de laadruimte, onzorgvoldig omgaan met het laden van batterijen en onveilig rijden op heftrucks en ander mobiel intern transportmaterieel. Een groot aantal ongelukken wordt veroorzaakt door onvoldoende kennis van de techniek, het negeren van veiligheidsvoorschriften en onvoldoende onderhoud.

Veilig werken is een wisselwerking tussen mens, machine en omgeving. Wet- & regelgeving is vaak gericht op veilig en gezond werken. Daarnaast zijn Nederlandse, Europese en wereldwijd geaccepteerde normen voor ontwerp en productie er ook op gericht om een machine zo veilig mogelijk te kunnen bedienen. 

Met betrekking tot het gezond & veilig werken in magazijnen, waarborgt BMWT de kwaliteit van veiligheidskeuringen en door certificaten voor bediening van werkmaterieel aan te bieden. Ook is BMWT betrokken bij de jaarlijkse toekenning van de ‘Prijs Veiligste Magazijn’.


Nieuwsbrief ‘Keur Informatief’

De maandelijkse BMWT-nieuwsbrief ‘Keur Informatief’ biedt praktische handreikingen voor gezond & veilig werken in magazijnen. De artikelen geven heldere informatie over hoe men veilig werkt met de heftruck, met magazijnstellingen en met tractiebatterijen. Onderaan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Keur Informatief.

Fout in de captcha!
Uw gegevens zijn verstuurd.
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
//Blog Jan Hommes
Hoe voorkom je vallende lading? Met een open deur!
Jan Hommes schrijft elke drie weken op Warehouse Totaal over wat hem bezighoudt. In deze blog: het voorkomen van vallende lading. Als je het... blog-icon